DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Signal’in kurucusu Brian Acton, WhatsApp hakkında konuştu

Signal’in kurucusu Brian Acton, WhatsApp hakkında konuştu
20.01.2021
274
A+
A-
WhatsApp’ın yeni koşulları ve gizlilik ilkeleri, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu ilkeleri onaylamayacak kullanıcıların ise WhatsApp hesabı silinecek. Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan bu karar, WhatsApp’ın rakiplerinin güçlenmesini sağlamıştı ve yüz binlerce kullanıcı, Signal ve Telegram gibi uygulamalara geçmişti. Facebook’tan ayrıldıktan sonra  Signal’i kuran isim Brian Acton ise oldukça ilginç açıklamalarda bulundu. Son bir haftada 18 milyona yakın yeni kullanıcı kazanan Signal hakkında konuşan Acton, Signal’in WhatsApp’ın yerini almasını beklemediğini  söyledi. Acton’a göre, insanlar sevdikleriyle haberleşmek için Signal ve benzeri uygulamaları kullanmaya devam edecek. Acton’a göre, tüm tepkilere rağmen pek çok kişi WhatsApp uygulamasından vazgeçmeyecek.
Signal in kurucusu Brian Acton, WhatsApp hakkında konuştu #1 2009 yılında WhatsApp CEO’su Jan Koum ile birlikte popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı kuran Brian, bunun için Yahoo’daki işlerinden ayrılmıştı. 2014 yılında rekor fiyata  WhatsApp’ı Facebook’a satan uygulamanın kurucusu Acton, 2017 yılında Zuckerberg yönetimi ile yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle istifa etmişti. İlerleyen aylarda Signal’ı kuran tecrübeli isim, İngiltere merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddiasının ardından Facebook’u silme kampanyasına destek vermişti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.